Het leukste Sportpark in je buurt!

Doe jij ook mee? Schrijf je snel in!

Sportclub Hercules Zaandam

Jong, maar rijk aan historie! Dat is Sportclub Hercules Zaandam! Opgericht in 2010 als resultaat van de geslaagde fusie van twee Zaanse voetbalverenigingen. Ons schitterende logo verwijst naar de Romeinse held Hercules, die in het Grieks Heracles heet. Deze mythische held slaagde er in om 12 ‘onmogelijke’ opdrachten te verrichten om een eeuwig goddelijk leven te bereiken. Deze symboliek is de inspiratie van onze vereniging, die geen uitdaging uit de weg gaat en meer wil zijn dan een voetbalvereniging.

Het tenue is Paars-Wit. Het paars verwijst naar de kleuren rood en blauw, de kleuren van de twee verenigingen die aan de wieg stonden van Hercules. Want als je die kleuren door elkaar mengt krijg je de prachtige kleur paars als resultaat.

SC Hercules Zaandam

Onze jeugd maakt
onze toekomst!

Hercules wil een vereniging zijn waarbinnen iedereen zich thuis voelt en plezier heeft bij het spelen van het voetbalspelletje.

Onze jeugdtrainers hebben verstand van voetbal en oog voor de ontwikkeling van team en individu. We zijn trots op de samenwerking met Ajax, die onze vereniging heeft geselecteerd als onderdeel van de Ajax Coaching Academy (ACA). Niet elke club mag zeggen dat ze Ajax als partner hebben. Het is een bewijs dat onze vereniging potentie heeft om talenten te ontwikkelen.

De leukste voetbalvereniging
in de Zaanstreek!

Al vanaf een jaar of vijf kun je als mini beginnen. En ouderdom is al een tijdje geen excuus meer om je voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Nieuwe spelvormen zoals Walking Football houden je in teamverband in beweging met de voetbal als bindmiddel. Dus vanaf het moment dat je leert lopen, totdat je bijna niet meer kunt lopen, vrijwel je hele leven lang kun je bij ons blijven voetballen.

Onze jongste jeugd (de mini’s) wordt opgevangen door Ome Toon. Toon heeft al generaties voetballers opgewacht aan de poort van de vereniging en hen leren voetballen. Met gepaste trots weet hij je te vertellen welke voetballers hij heeft afgeleverd bij het professionele voetbal. Maar dat is leuke ‘bijvangst’, het mooiste wat er is, is kinderen zien voetballen.

Als je zelf (weer) wilt voetballen, of je zoekt een voetbalvereniging voor je kind(eren) en als onze kernwaarden (lees in magazine) je aanspreken, dan is Hercules jouw vereniging. Kom voetballen en word Herculiet. En heb je kinderen, een partner, broers of zussen, vader of moeder, neem iedereen mee en kom erbij, op weg naar succes bij Hercules!

Onze sponsoren

Comments are closed.