Het leukste Sportpark in je buurt!

Doe jij ook mee? Schrijf je snel in!

Walking football
bij Hercules Zaandam

Naast het jeugd- en seniorenvoetbal is de jongste tak aan de Hercules boom walking football.

Was u altijd al gek op voetbal, maar ligt de tijd van het balletje trappen inmiddels ver achter u? Of heeft u zin om iets heel nieuws te proberen? Dan is ‘walking football’ misschien wel iets voor u. De wandelvariant van het normale voetbal is de sporttrend voor 60-plussers.

SC Hercules Zaandam

Met en zonder voetbalervaring

Tijdens een potje walking football wordt er niet gerend. Het spel wordt gespeeld op een kwart voetbalveld. Slidings zijn verboden en de bal mag niet boven heuphoogte komen.

Volgens veel oud voetballers is dat nog best lastig, maar… eraan meedoen is geweldig. Bovendien- en bepaald niet onbelangrijk-is walking football bedoeld voor mannen en vrouwen, met of zonder voetbalervaring.

Onze belangrijkste overweging om te starten met walking football is om ouderen in beweging te krijgen en daarmee ook de sociale voordelen van het verenigingsleven te laten ervaren. Deze aangepaste vorm van het voetbalspel is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. De afgelopen jaren is walking football uitgegroeid tot een bekende en populaire spelvorm in heel Nederland.

De training staat onder deskundige leiding

De training staat onder de deskundige leiding van oud leerkracht lichamelijke opvoeding en bestuurslid Voetbalzaken Bert van Tongeren. Is het weer te slecht om buiten te spelen dan wordt de trainingshal opgezocht.

Na afloop is er de mogelijkheid om gezamenlijk iets te drinken. Het lidmaatschap bedraagt 90 euro per seizoen. Wij zorgen voor begeleiding, materiaal, een veld en kleedkamers. Belangstelling: vul het inschrijfformulier in of kom gewoon langs op een vrijdagmorgen. Dan kunt u meteen meedoen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Bert van Tongeren door een mailtje te sturen naar: voetbalzaken@hercules-zaandam.nl

Onze sponsoren

Comments are closed.